Amerikaanse WO2 735th tank battalion helm op naam

€1.250,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Amerikaanse WO2 Fixed bale, front seam helm met bruine camo look. De Mccord schaal heeft een prachtige gebruikte uitstraling. De heatstamp (203C) is nog goed zichtbaar en verwijst naar een productie van Juni 1942. Dit komt overeen met de zeldzame "Cast buckle" straps. Deze hebben wel wat rafels en ze zijn plaatselijk besmeurd met bloed.

De liner is volledig compleet en inclusief vaste chinstrap. Deze is extreem zeldzaam maar het leder is wel wat aan de droge kant. De liner is gemaakt door Inland die tijdens de Tweede Wereldoorlog verantwoordelijk was voor 4,3% van de geproduceerde helmen. De "Rayon" webbing met unpainted washers dateren de productie op Oktober 1942. Wat de helm uiteraard nog unieker maakt zijn de persoonlijke details. Zo is de naam Mayer nog duidelijk zichtbaar aan de voorkant, en is zijn laundry mark te vinden aan de binnenkant (eerste letter van de achternaam en laatste 4 cijfers van zijn servicenummer). Zo kan er achterhaald worden wie de originele eigenaar is geweest:

Glen I. Mayer met ASN 37358309. Geboren in 1921 te Big Horn Wyoming. Na 4 jaar high school ging hij in 1943 in dienst. Hij maakte deel uit van het 735th tank battalion en heeft meegevochten tijdens het Ardenne Offensief. Op 25 December 01:00 in de nacht ging hij met het 735th tank battalion dat gekoppeld zat aan de 26th division (yankee div) op het dorp Eschdorf af. Hier is hevig gevochten en van het dorp is niet veel overgebleven. Na 2 dagen en 2 nachten werd het dorpje eindelijk bevrijd. Hier zal de eigenaar overleden zijn op kerstdag 25 December 1944.

Nadat de helm verkocht is wordt er nog meer informatie vrijgegeven aan de koper. De 2 displays met de foto van het graf en het overlijdensdocument zijn ook inbegrepen. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »