Engels WO2 53rd Welsh Division Chaplaincy battledress

€925,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Origineel Engels WO2 53rd Welsh Division, Royal Army Chaplains Department (pastoraat) battledress jasje. Het betreft een P40 in prachtige staat. Alle emblemen zijn periodiek vernaaid en het etiketje is nog duidelijk leesbaar. Tevens was de desbetreffende Captain in het bezit van een Military Cross (zeldzaam!), 1939-1945 Star en de France & Germany Star.

Tevens heeft de 53rd Welsh Division een welbekende historie. Zij hebben de evacuatie van Duinkerken meegemaakt, de D-Day landingen in Normandië, operation Greenline en operation Goodwood. Ze namen deel aan "The Swan" de snelle opmars richting België om vervolgens hard door te vechten richting Eindhoven om het gebied uit te breiden in samenhang met Operation Market Garden wat helaas faalde. Vervolgens hebben ze onder de XXX Corps mee gevochten tijdens de Slag om de Ardenne en operation Vertible. Tegen het einde van de oorlog waren ze mede verantwoordelijk voor operation Plunder, Het oversteken van de Rijn en het oprukken naar Duitsland.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »