Engelse WO2 11th Armoured Division battledress

€475,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Engelse WO2 11th Armoured Division battledress. Het betreft een RASC (Royal Army Service Corps) "Walking out" in zo goed als mint conditie. Het jasje is voorzien van een "Skilled Driver" embleem en heeft geen motschade. Tevens is het etiketje nog perfect leesbaas net zoals alle andere markeringen. Overigens betreft het een perfecte maat voor op een mannequin of buste.  

De 11th Armoured Division heeft een welbekende historie. Merendeel van de divisie is geland op Juno Beach enkele dagen nadat de 3rd Canadian Division hier was geland tijdens D-Day. Vervolgens werd de 11th Armoured Division ingezet bij alle grote operaties van het Britsh 2nd Army. Hieronder vallen onder anderen Operation Epsom, Goodwood, Bluecoat en de veldslagen rond de Falaise Gap. Ze vochten mee tijdens de Slag om de Ardenne en Operation Veritable aan de Rijn. Daarnaast was de 11th Armoured verantwoordelijk voor de bevrijding van vele gebieden in onder anderen Nederland, België, Frankrijk en tevens ook het concentratiekamp Bergen-Belsen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »