Engelse WO2 15th/19th Hussars battledress

€600,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Engelse WO2 15th/19th Hussars P40 battledress in prachtige staat. Het betreft een ideale size 16 die gemaakt is in 1945. Dit komt overigens netjes overeen met de War Departement Z markering. De emblemen hebben er altijd origineel opgezeten, vooral bij de emblemen op de kraag is duidelijk zichtbaar dat de emblemen "in de wol zijn gevallen". Het jasje heeft helaas 2 motgaatjes die goed zichtbaar zijn op de laatste foto. Tevens is deze ook voorzien van een Driver Instructors mouwembleem. 

De 15th/19th Hussars heeft een welbekende historie. In het begin van de oorlog vochten ze mee tijdens de Slag om Frankrijk. Het leed zware verliezen tijdens de Duitse opmars en de overlevende waren genoodzaakt om deel te nemen aan de bekende evacuatie van Duinkerken. Na de terugtrekking werd het regiment toegewezen aan de 3rd Motor Machine Gun Brigade, die opnieuw werden samengesteld als de 28th Armoured Brigade en toegewezen aan de 9th Armoured Division. Vervolgens werd een kader losgemaakt om de 23rd Hussars te vormen. Het regiment verbleef in het Verenigd Koninkrijk tot augustus 1944, om vervolgens weer naar Frankrijk te gaan om te dienen als het gepantserde verkenningsregiment van de 11th Armoured Division.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »