Engelse WO2 3rd Division battledress

Beschikbaarheid: Op voorraad

Originele Engelse WO2 3rd Division P37 battledress. Het betreft een Royal Artillery "Bren Gunner" die veel heeft meegemaakt tijdens de oorlog. Het jasje is gemaakt in 1940 wat nog net leesbaar is op het etiketje, tevens komt dit netjes overeen met de War Department Q markering. Daarnaast zijn er Service Stripes aanwezig, inclusief een mooie volle Medal Ribbon Bar waar je het een en ander aan kunt afleiden. Deze bestaat uit: 1939-1945 Star, Afrika Star, Italy Star, France & Germany Star, Defence Medal, War Medal, en de Efficiency Medal. 

Tevens heeft de 3rd Division een welbekende historie. Zij hebben de Battle of France en de evacuatie van Duinkerken meegemaakt. Speelden een cruciale rol bij de D-Day landingen in Normandië, om door te gaan met operation Charnwood en operation Goodwood. De divisie nam ook deel aan de geallieerde opmars van Parijs naar de Rijn en vocht nog hard door in Nederland en België om uiteindelijk deel te nemen aan de invasie van Duitsland. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »