Engelse WO2 59th Staffordshire battledress

€850,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Engelse WO2 59th Staffordshire Infantry Division P37 battledress. Deze heeft een absolute "Been there look" maar ziet er desondanks nog altijd netjes uit. Er is helaas geen etiket aanwezig maar de War Departement keuring dateert het jasje rondom 1940. Er is er een naam in het jasje geschreven die enigszins vervaagd is. Tevens is aan de schouderstukken duidelijk zichtbaar dat hier eerder metalen pips op hebben gezeten.

De 59th South Staffordshire Division heeft een welbekende historie. Zij hebben de Battle of France meegemaakt en landen op 7 juli 1944 in Normandië, om door te gaan met Operation Charnwood waardoor Caen over werd genomen. Een week later vochten ze mee Operation Pomegranate wat weer een cruciale rol speelde ter afleiding van de Duitse troepen bij Operation Goodwood. Toen de Duitse frontlinie kleiner begon te worden werd er een algemeen offensief gelanceerd. De 59th rukte op en veroverde een bruggenhoofd over de rivier De Orne, waarbij ze verschillende tegenaanvallen afweerde om hun positie te behouden. Het laatste gevecht was een langdurige strijd om de stad Thury-Harcourt in te nemen. De divisie werd op 26 augustus opengebroken en officieel ontbonden op 19 oktober 1944 wegens ernstig tekort aan mankracht.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »