Engelse WO2 9th Para Denison Smock

€1.100,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Engelse WO2 Airborne Denison Smock van de 9th Parachute Battalion. Deze verkeert in nette gedragen staat. De tail die meestal ontbreek is nog aanwezig maar aan de voorkant missen wel enkele drukkers. Alle drukkers zijn van messing en zijn geproduceerd door Newey. Het etiket is nog leesbaar waaraan te herleiden valt dat het een Size 3 betreft uit 1945. Tevens is er ook een wing aanwezig en zijn er 9th Para Slip-Ons toegevoegd die gemaakt zijn van parachute stof. 

Het Britse 9e Parachute Bataljon was onderdeel van de 1e Luchtlandingsdivisie tijdens de Tweede Wereldoorlog en nam deel aan diverse operaties en gevechten. Enkele belangrijke gebeurtenissen waarbij het bataljon betrokken was zijn onder andere de invasie van Normandië in juni 1944, waarbij het bataljon ingezet werd om bruggen te veroveren en te verdedigen, en de operatie Market Garden in september 1944 in Nederland, waarbij het bataljon de verkeersbrug in Arnhem moest veroveren en verdedigen. Deze operatie verliep echter niet succesvol en het bataljon leed zware verliezen.

Na de terugtrekking uit Arnhem werd het bataljon opnieuw opgebouwd en ingezet in gevechten in Duitsland, waarbij het vocht in de buurt van de stad Bremen en later aan de Elbe. Het 9e Parachute Bataljon nam deel aan talrijke andere operaties en gevechten tijdens de oorlog, waaronder de bevrijding van Brussel, de Slag om Normandië en de Slag om de Ardennen. In totaal verloor het bataljon meer dan 400 soldaten en raakten meer dan 800 gewond of gevangen genomen tijdens de oorlog.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »