Engelse WO2 Engineers 12th Corps battledress

€435,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Engelse WO2 Royal Engineers 12th Corps battledress. Het betreft een zeer vroeg-oorlogs jasje in zeer nette gedragen staat. Er is geen etiketje aanwezig maar de vroege War Department markering is wel nog duidelijk zichtbaar. De knoop van het linker schouderstuk is losgekomen maar deze is gelukkig wel nog aanwezig. Alle emblemen zijn volledig origineel, echter lijkt het erop dat de Enigineers titels minder versleten zijn als de andere patches. Emblemen werden uiteraard vaker verwisseld op jasjes, maar we durven niet te garanderen dat de emblemen periodiek vernaaid zijn. De prijs is daarom ook gebaseerd op de waarde van het jasje zelf en de waarde van alle aanwezige schouderemblemen en pips etc.

Het Engelse 12e Army Corps heeft een welbekende historie. Ze waren onderdeel van Operation Overloard kord na de invasie van Normandië in Juni 1944. Ze namen deel aan een afleidingsactie in het Odon Valley-gebied, voorafgaand aan Operation Goodwood. Vervolgens zijn ze Zuidwaarts opgetrokken, waar het betrokken is geraakt bij hevige gevechten. Tevens was de 12th Corps de laatste opdracht van de 59th Staffordshire Divisie, dat wegens tekort aan mankracht uiteindelijk werd ontbonden. 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »