Engelse WO2 Highland Light Infantry battledress op naam

€775,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Origineel Engels WO2 53rd Welsh Division, 1st Highland Light Infantry battledress jasje op naam. Het betreft een P40 in zeer nette gedragen staat. Deze battledress is op naam van Phillip Wallace, het servicenummer is ook nog zichtbaar maar sommige cijfers zijn lastig te achterhalen. Er is nog geen research gedaan naar deze naam. Het jasje is 1944 gedateerd wat netjes overeen komt met de M War Department markering. Tevens is het jasje ook voorzien van service stripes en een Wound Stripe. 

De 53rd Welsh Division heeft een rijke historie. Zij hebben de evacuatie van Duinkerken meegemaakt, de D-Day landingen in Normandië, operation Greenline en operation Goodwood. Ze namen deel aan "The Swan" de snelle opmars richting België om vervolgens hard door te vechten richting Eindhoven om het gebied uit te breiden in samenhang met Operation Market Garden wat helaas faalde. Vervolgens hebben ze onder de XXX Corps mee gevochten tijdens de Slag om de Ardenne en operation Vertible. Tegen het einde van de oorlog waren ze mede verantwoordelijk voor operation Plunder, Het oversteken van de Rijn en het oprukken naar Duitsland.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »