Engelse WO2 K.O.S.B. Battledress

€350,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Engelse WO2 King's Own Scottish Borderers Battledress in nette staat. Aan de schouderstukken is goed te zien dat hier eerder Pips op hebben gezeten. Het etiket is nog prima leesbaar waardoor duidelijk wordt dat het een Size 13 betreft uit 1945. Dit komt overigens netjes overeen met de War Department Z markering. Een opvallend detail is dat beiden emblemen met een ander garen zijn vast gestikt. 

Het King's Own Scottish Borderers regiment heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol gespeeld in diverse militaire campagnes en gevechten. Zo werd het regiment in 1939 gemobiliseerd voor de verdediging van de Britse eilanden en later dat jaar ingezet in de campagne tegen Italiaanse troepen in Libië. In 1940 nam het regiment deel aan de slag om Frankrijk, waarbij het betrokken was bij de verdediging van Duinkerken. In 1942 nam het regiment deel aan de Slag bij Gazala in Noord-Afrika en de Tweede Slag bij El Alamein, waarbij het betrokken was bij hevige gevechten met Duitse troepen. In 1944 was het regiment betrokken bij de geallieerde invasie van Normandië en nam het deel aan de bevrijding van Caen en gevechten rondom Arnhem tijdens Operatie Market Garden. In 1945 nam het regiment deel aan de bevrijding van Noordwest-Duitsland en de inname van Bremen, waarna het naar India werd gestuurd voor operaties in Birma. Het regiment heeft meer dan 900 manschappen verloren en heeft verschillende onderscheidingen ontvangen, waaronder 2 Victoria Crosses.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »