Engelse WO2 RTR 7th Armoured Brigade set

€1.750,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Engelse WO2 7th Armoured Brigade, Royal Tank Regiment set in prachtige staat. De Canadese battledress is gemaakt in 1944 en is duidelijk voorzien van militair gekeurmerk. Canadese jasjes waren zeer geliefd bij Britse soldaten omdat deze van betere kwaliteit waren. Alle knopen zijn nog aanwezig en er is geen sprake van motschade. De Service Dress is van Engelse makelarij. De riem is nog aanwezig en ook op dit jasje zijn geen defecten of beschadigingen te vinden. Wel is er een naam van de drager terug te vinden op het etiketje genaamd "D. A. Clark". Deze is op te zoeken maar hier is verder nog geen research naar gedaan. Dit uniform beschikt over diverse medailles waar je ook het een en ander aan kunt afleiden. De bar bestaat uit: 1939-1945 Star, Italy Star, Defence Medal en de War Medal. Tevens beschikken beiden exemplaren over een Canadian Maple Leaf embleem, wat verwijst naar de 1st Canadian Corps. Royal Tank Regiment jasjes als deze zijn zo goed als onvindbaar, laat staan een set op naam!

De 7th Armoured Brigade heeft een welbekende historie. De brigade werd in 1938 opgericht met troepen die in Noord-Afrika gestationeerd waren. Het was aanvankelijk bekend als de Light Armoured Brigade wat onderdeel uitmaakte van de Mobile Division in Egypte. Toen de Mobile Division de 7th Armoured Division werd, werd de Light Armoured Brigade de 7th Armoured Brigade in Februari 1940. De 7th Armoured Division had een rood knaagdier als embleem en werd zo bekend als "The Desert Rats". De 7th Armoured Brigade had ondertussen een groen knaagdier als embleem. Hierdoor werder zij bekend als de "Green Rats" of vervolgens "Jungle Rats" nadat het in 1942 naar Birma was verhuisd. 

De Tweede Wereldoorlog brak uit in september 1939, waarbij zowel Groot-Brittannië als Frankrijk de oorlog aan Duitsland verklaarde nadat het Duitse leger Polen was binnengevallen. Italië lanceerde een invasie van Egypte (dat toen een Brits protectoraat was) kort nadat het in juni 1940 aan Duitse zijde de oorlog was aangegaan. De 7th Brigade vocht in veel van de grote veldslagen in Noord-Afrika, waaronder Operation Crusader in november, en vocht bij Sidi Rezegh om te proberen de Commonwealth troepen te ontlasten in de haven van Tobroek. Het verhuisde vervolgens om te vechten in de Burma Campaign in het begin van 1942, net toen het keizerlijke Japanse leger de geallieerden terugdrong. De brigade nam deel aan de terugtocht van India, die in Mei met succes werd voltooid. De 7th Armoured Brigade keerde in 1943 terug naar het Midden-Oosten, gevestigd in Irak en later in Egypte. Deze periode was het redelijk rustig totdat ze in April 1944 naar het Italiaanse front verhuisde. Hier vocht de Brigade door als onderdeel van 1st Canadian Corps, zelf onderdeel van het British 8th Army. De brigade, nu samengesteld uit de 2nd, 6th en 8th Royal Tank Regiments, vocht in de laatste fase van de Slag om Monte Cassino. Ook vochten ze later mee met de Gothic Line en in Opereration Grapeshot, het laatste offensief van Italië. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »