Engelse WO2 Worcestershire battledress

€650,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Originele Engelse WO2 Worcestershire Regiment korporaals battledress. Het betreft een P40 jasje size 6 in nette gedragen staat. Deze is gemaakt in 1942 en het etiketje is nog goed leesbaar. De War Department markering is ook nog goed herkenbaar en komt netjes overeen met de datum van productie. Er zijn kleine resten van stiksel zichtbaar (en ghosting) van een eerder gemonteerd vierkant schouderembleem. Een van de meest voor de hand liggende scenario's zou zijn dat hier 43e Wessex Infanteriedivisie emblemen op hebben gezeten. Het jasje heeft 3 motgaatjes waarvan de grootste zichtbaar is op de laatste foto.

Het Engelse Worcestershire Regiment heeft een welbekende historie. De eerste Britse soldaat die kwam te overlijden tijdens de Tweede Wereldoorlog zat bij het 1e bataljon Worcestershire Regiment. Het opereerde onder anderen in de Burma Campaign en was betrokken bij de herovering van Mandalay. Echter heeft het regiment ook zeker niet stilgezeten in Europa. Ze zaten bijvoorbeeld bij de British Expeditionary Force en namen in het begin van de oorlog deel aan diverse veldslagen in Frankrijk en Belgie. Hierna was het genoodzaakt deel te nemen aan de Duinkerken evacuaties. Later in de oorlog zijn soldaten van het Worcestershire Regiment geland in Normandië om deel uit te maken van Operation Overlord en om mee te vechten tijdens Operation Epsom. Tijdens Operation Clipper trokken ze de Nederlands-Duitse grens over en begon het een aanval op Duitse bodem om het dorp Tripsrath in te nemen. Samen met de 214th Infantry Brigade, waren zij de eerste Britse troepen die op Duits grondgebied vochten. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »